MISZJE Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület 2021. évi online programjai
Móric, Mór, Maurus: Jókai

Készült 2021. február 15-én a Magyar Széppróza Napja alkalmából. Résztvevők: Dr. Hansági Ágnes, irodalomtörténész, Jókai-kutató (SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszék), Kiss A. Kriszta, irodalmár. A beszélgetés Hansági Ágnes Móric, Mór, Maurus: Jókai című kötetéről szól, amely a Tempevölgy kiadásában jelent meg. Megtudhatjuk többek között, kinek ajánlja a szerző ezt az életrajzot és milyen célból, illetve azt, milyen Jókai-képet ismerhetünk meg a kötet által, és miért fontos, hogy a 19. század legsikeresebb szerzőjét erről az oldaláról is megismerhessük. A program megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A program szervezője a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa és a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület).


Kinek észak, kinek dél:

Készült 2021. február 15-én a Magyar Széppróza Napja alkalmából. Résztvevők: Balázs Attila, író, újságíró, szerkesztő és Csepregi János, író. A beszélgetésben szó esik többek között Balázs Attila gyermekkori élményeiről, a haditudósítóként megélt eseményekről, rádiós munkásságáról, legújabb regényéről, a Magyarfausztról, valamint a vajdasági irodalmi körről, azon belül is elsősorban az Új Symposionról. A program megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A program szervezője a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa és a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület). Pestext: https://www.facebook.com/pestext.fest...


Terék Anna vajdasági könyvespolca:

Készült 2021. február 18-án a Magyar Széppróza Napja alkalmából. Résztvevők: Terék Anna, költő, drámaíró, műfordító, Kiss A. Kriszta, irodalmár. Terék Annát kivételesen nem szerzőként, hanem olvasóként szólítottuk meg: a mai vajdasági irodalmi körről, az országhatár okozta nehézségekről és legkedvesebb vajdasági olvasmányairól mesél, majd a Csáth Géza-díj kalandos sorsát is elmeséli. A program megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A program szervezője a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa és a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület).


Fábián Marcell Zomborban:

Készült 2021. február 12-én a Magyar Széppróza Napja alkalmából. Résztvevők: Hász Róbert, író, szerkesztő, Kollár Árpád, író, szerkesztő. A beszélgetés legfőbb témája Hász Róbert két detektívregénye, a Fábián Marcell pandúrdetektív tizenhárom napja és a Fábián Marcell és a táncoló halál. Hász Róbert elmeséli többek között, mi inspirálta őt detektívregények írására, hogyan alakult ki a regény cselekménye, hangulata, és egyéb műhelytitkokba is beavat. A program megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A program szervezője a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa és a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület).

lap tetejére