Az Erdélyi Magyar Írók Ligája 2021. évi online programjai

 

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) idén is társszervezője a Magyar Széppróza Napja online eseménysorozatának. Február 18. és 20. között, naponta hat órától hat prózaíró mutatkozik be az erdélyi írószervezet világhálós eseményein, amelyek az E-MIL Facebook - és YouTube-oldalán tekinthetők meg élő közvetítés formájában, valamint az Erdélyi Magyar Televízióban délután fél tíztől.

Február 18-án Haklik Norbert és Szántai János prózaírókkal beszélget Mărcutiu-Rácz Dóra költő, író, a kolozsvári Helikon szerkesztője. Február 19-én Márton Evelin t és Vincze Ferenc et kérdezi Codău Annamária kritikus, a marosvásárhelyi Látó szerkesztője. Zárásképp február 20-án Borcsa Imola prózaíró és Serestély Zalán író, költő lépnek fel Sánta Miriám költő, szerkesztő moderálásában.

Az esemény szervezője a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványa és az Erdélyi Magyar Írók Ligája . Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap . Az E-MIL kiemelt médiapartenere az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) és a kolozsvári Videopontes Stúdió .

További részletek a hivatalos Facebook-eseményben:

https://www.facebook.com/events/3753344731378714

Az E-MIL ünnepi eseménysorozatának első részében Haklik Norbert és Szántai János prózaírókkal Mărcutiu-Rácz Dóra író, költő beszélget. Az esemény társszervezője a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványa és az Erdélyi Magyar Írók Ligája. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Az E-MIL kiemelt médiapartnere az Erdélyi Magyar Televízió. A felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban készültek.Az E-MIL ünnepi eseménysorozatának második részében Borcsa Imola és Serestély Zalán prózaírókkal Sánta Miriám költő, szerkesztő beszélget. Az esemény társszervezője a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványa és az Erdélyi Magyar Írók Ligája. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Az E-MIL kiemelt médiapartnere az Erdélyi Magyar Televízió. A felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban készültek
Az E-MIL ünnepi eseménysorozatának harmadik részében Márton Evelin és Vincze Ferenc prózaírókkal Codău Annamária kritikus, a Látó szerkesztője beszélget. Az esemény társszervezője a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványa és az Erdélyi Magyar Írók Ligája. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Az E-MIL kiemelt médiapartnere az Erdélyi Magyar Televízió. A felvételek és az utómunkálatok a kolozsvári Video Pontes stúdióban készültek.